Cursus - Delta

Deltacursus

Cursus - Delta

In een tijd vol vragen …

Komende weken gaan de deuren van de Koningshof ook door de week weer bijna elke dag open. Voor gemeenteleden, voor buurtbewoners, voor gasten waar ook vandaan. En van welke leeftijd ook. Eén van de bijeenkomsten waar je van harte welkom bent is de Delta-cursus.

De Delta is ooit begonnen als vervolg op de Alpha-cursus. En dat is het eigenlijk nog steeds: een maandelijkse bijeenkomst voor wie zich nog wat verder wil verdiepen in het christelijk geloof. We beginnen, net als opde Alpha, met samen eten om 17:30 waarbij iedereen welkom is. Hierna start de cursus van 19.00 – 20.30 bij.

Wie zijn die ‘wij’? Gemeenteleden, leden van andere kerkgenootschappen, mensen van buiten de kerk en van allerlei leeftijden (van dertigers tot tachtigers): een divers gezelschap dat borg staat voor boeiende geloofsgesprekken.

Wat opvalt is het open klimaat: we weten ons veilig, wat voor vragen, twijfels of protesten we ook hebben. De afgelopen jaren zijn we aan de slag gegaan met nog eens gewoon allerlei bekende bijbelse verhalen door te nemen. Om zo basale geloofskennis op te doen of bij te spijkeren. Wat we vooral als verrassend ervaren is dit: juist in een tijd vol vragen, waar je ook als christen lang niet altijd een antwoord op hebt, helpen verhalen van vroeger houvast te vinden in Gód die er ook toen al was en altijd blijven zal. Wil je meedoen? Misschien samen met een buur, collega, vriend(in)? 13 september 2022 starten we weer.

Voor meer informatie kun je terecht bij: Ria van Ginkel - riavanginkel46@gmail.com, Marieke Zomer - mzomer@solconmail.nl of Arie de Snoo – ariedesnoo51@gmail.com